Henk's Reparatie Werkplaats

...............

Informatie over Westfalia laders. 2169.00 t\m 2169.05

Revisie Westfalia lader 2169.01

De westfalia laders kom je veel tegen in mobiele toepassingen. Er zijn meerderetype van uitgebracht. oorspronkelijk ontworpen door Philips en gebouwd, zijn er een andere producenten geweest, echter het basis ontwerp in ongewijzigd.

Nu de laders wat ouder worden is een veel voorkomend probleem, het plotseling in rook opgaan van de lader, gepaard met veel stank. Het is niet zo zeer de lader die problemen heeft, maar 1 of meerdere ontstoorcondensatoren die de geest geven en met een flinke plof de geest geven.  een eigenschap van deze RIFA\Wima condensatoren is de zelfherstellendheid. D.w.z. als de condensator een doorslagje krijgt hersteld zich dat en kan een aantal keren gebeuren en je merkt er niets van.  De lader wordt vaak langere tijd niet gebruikt en dan plotseling weer aan de spanning gehangen. Hier kan de condensator niet tegen en ploft uit elkaar.

Dit kan grote gevolgen hebben, grote hitte en verbranding van het gehele primaire gedeelte van de lader. Omdat 1e ontstoorcondensator in de voedingslijn zit wordt een probleem niet direct opgemerkt door de aardlek of zekeringbeveiliging van de auto. De stroom die er loopt is vaak kleiner dan de ingebouwde glaszekering en de condensator werkt min of meer als een klein kacheltje, totdat het kacheltje uit elkaar klapt.

Naast de schade aan het primaire gedeelte kan dit ook gevolgen hebben voor de overige delen van de lader. Voor mij is het elke weer een uitdaging om de lader toch weer betrouwbaar aan de praat te krijgen.

15 Hits

Paralel schakelan van accu's

Parallel schakeling / Parallel schakelen

Lees Meer
223 Hits
0 reacties

Top drukte, Het camper seizoen is weer begonnen

Het is duidelijk te merken dat de campers weer van stal gehaald zijn, Elke dag worden er wel weer Westfalia laders en Danfoss koelkast regelaars aangeleverd. Soms is de schade al erg groot, dat revisie of herstel soms bijna onmogelijk is geworden. Wat ook toeneemt is de gedachte om zelf aan de slag te gaan. T4wiki en waarschijnlijk mijn eigen voorbveelden en tips geven aanleiding om zelf de reparatie ter hand te nemen.  Dit zal ongetwijfeld een aantal keren goed gaan, maar ook vaak niet. Het zonder inzcht vervangen van een defect onderdeel zonder kennis van zaken , is vragen om moeilijkheden.

Lees Meer
239 Hits
0 reacties

Westfalia lader 2169.00

Het model 2169.00 is een door Philips geproduceerde lader voor Westfalia en is veelal toegepast in mobiele toepassingen, z0als campers, plezier vaartuigen. 

Lees Meer
176 Hits
0 reacties