Henk's Reparatie Werkplaats

...............

SMD coderingen

SMD coderingen.

SMD-2014-sample.pdf

SMD_Catalog.pdf

smd_code_book.pdf

2 Hits
0 reacties

Hoe werkt een elektronenbuis

Hoe werkt nou een electronenbuisEEN KORTE UITLEG Hieronder zien we een electronen buis, waarin we goed kunnen zien hoe deze is opgebouwd. Als buis is een ECC83 gebruikt. De voet waar deze buizen in zitten heten vanwege de 9 pennetjes zogenaamde noval voeten. De andere helft is voor het overzicht weggelaten. Door de indirecte (er is een ruimte tusse...
Lees Meer
1 Hits

Condensator Impedantie

Impedantie van condensatoren

Als je een wisselspanning op een condensator zet dan blijkt dat de stroom door die condensator erg afhangt van de frequentie van de wisselspanning en van de capaciteit.

Hoe hoger de frequentie, hoe groter de stroom, en ook: hoe groter de capaciteit hoe groter de stroom. Da's wel logisch, want hoe sneller de spanning verandert, des te groter de stroom moet zijn om de lading er in en er weer uit te krijgen.

 

Lees Meer
244 Hits
0 reacties

Condensatoren (uitgebreid)

Wat is een condensator

Een condensator is een elektronisch onderdeel dat een elektrische lading enige tijd kan bewaren. In sommige opzichten gaat de vergelijking met een accu op: je kunt 'm opladen en weer ontladen.

Lees Meer
177 Hits
0 reacties

Transistor (basis begrip)

Transistor (werking en toepassing)

Inleiding

De transistor is een halfgeleidercomponent die in veel elektrotechnische producten wordt toegepast. Afbeelding 1 toont enkele uitvoeringen van transistors. De naam is een samenvoeging van transfer (overdracht) en varistor (variabele weerstand).
Hier gaat het over de volgende typen:

Lees Meer
252 Hits
0 reacties